tiistai 30. joulukuuta 2014

27.6.2014, päivä 8, Varbla - Pärnu

75,6 km (ohjelman mukaan 70 km)
Kulut: lounaat 8,50€, päivälliset 48€
Yhteensä: 56,50€

Aamulla samat rutiinit, kamojen pakkaus ja aamiainen. Aamiainen on myös joka aamu jännittävä asia, että mitähän tällä kertaa tarjolla. Varblassa oli kirsikka-teemaviikot (kirsikkamehua, -hilloa ja -jogurttia), ei henkilökohtainen lempparini mutta ei sitä kauheasti voi nirsoillakaan, kun edessä 75 kilometriä polkemista.

Reitti oli alun viiden sorakilometrin jälkeen asfalttitietetä läpi metsien, peltojen, metsien, peltojen, metsien ja peltojen. Väliin mahtui jokunen kylä ja jokunen kauppa. Oppaamme kertoi ensimmäisen varastojen täydennysmahdollisuuden olevan vasta Töstamaassa, mutta oli siinä muutama kauppa avoinna matkan varrellakin. Ruokapaikkoja oli myös Töstamaassa yhden mainitun lisäksi useampia,  valitsimme yhden näkemistämme baareista. Taas kerran tuhtia kotiruokaa, Timolle siankyljys, Arjalle silakkapihvit ja molemmille vesi-juomat, loppusumma alle 10 euroa.


Taas oli energiaa jatkaa sitä samaa, uuvuttavaa tietä eteenpäin. Eiliset synkät pilvet etelässä ennakoivat vesisadetta tälle päivälle, niin myös kävi. Sadevaatteet päälle ja matka jatkui. Oikeastaan hankalin sää on paikalliset sadekuurot. Koko setin kengänsuojista hansikkaisiin repiminen päälle  ja pois tienpientarella keikkuen ei ole kovin mieluisaa hommaa.

Tästäkään siirtymästä ei jäänyt paljoa kommentoitavaa. Loppupäässä oli tarjolla myös vaihtoehtoinen reitti rantaviivaa pitkin, mutta väsyneinä ja huonossa säässä lisäkilometrit eivät houkutelleet. Sen sijaan poljimme muutaman kilometrin lähes moottoritieolosuhteissa, olisikohan ollut moottoriliikennetie vai mikä, mutta vilkkaassa liikenteessä ajoradan oikeassa reunassa. Muutaman kilometrin jälkeen alkoi pyörätie ja niin taas selvittiin siitäkin haasteesta. Saavuimme Pärnuun noin neljän maissa ja löysimme reitin viimeiseen majapaikkaamme Pärnu Yacht Clubille helposti kartan ohjeiden kanssa.

Vielä viimeinen illallinen jostain ja sitten huilaamaan. Kovin suurta ennakkotutkimusta emme tehneet, vaan valitsimme muutamasta keskustan ravintolasta. Terassi oli ihan ok, suurin osa turisteista oli suomalaisia. Pärnussa oli siis on jo lomakausi alkanut. Pippuripihvit punaviinillä, jälkkäriksi kakku ja blinit ja se oli sitten siinä. Nyt pitäisi sitten saada ajatusmaailma ruokailussa käännetyksi taas kulutusta vastaavaksi, jatkossa ei ehkä enää pala 2000 kaloria päivässä. Ruoka ei ollut ihan niin herkullinen kuin olisin juhlahetkeä varten toivonut, mutta saihan sillä vatsansa täyteen. Hinta oli tervetuloa-normaaliin-maailmaan: 48€.

Kaupungissa kiertely jäi melko vähiin. Jotenkin koko kuluneen viikon hienojen luontoelämysten, mielenkiintoisten kohtaamisten ja eriskummallisen aikamatkan  jälkeen kävely turistikaduilla ei houkuttanut. Jatkoimme suoraan majapaikkaamme Yacht Clubille, joka vasta eri maailmaa olikin.Illalla huolestutti saako unta lainkaan, naapurihuoneesta kuului elämän ääniä, käytävässä kuljettiin ja alapuolella soitti illan orkesteri menomusaa. Onneksi oli korvatulpat ja I-pod, muuten olisi voinut tulla pitkä ja uneton yö.

Lähetetty iPadista

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti