tiistai 30. joulukuuta 2014

Päivä 9, 27.6.2014, Pärnu - Tallinna - Helsinki

5 km
Bussiliput 2x3€ (sis. pyörät),
ruokailu Tallinnassa 51,50€,
laivaliput 2x29€, sekä laivaliput pyörille 2x5€
Yhteensä 125,50€

Aamiaisen jälkeen pakkasimme tavarat ja polkaisimme bussiasemalle.


Odottavia matkustajia Tallinnaan vaikutti oleva huolestuttavan paljon suurten kassiensa kera. Onneksi vuoroja oli tarjolla useita, jos ensimmäiseen ei mahtuisi seuraava lähtisi tunnin sisällä. Timo pakkasi kärryn kassiin ja koska olimme kuitenkin päättäneet mahtua mukaan, toimimme nopeasti ja saimme kuin saimmekin fillarit ujutettua bussin tavaratilaan.


Pientä harmistusta oli liikennöitsijän pakkausapulaisella havaittavissa, kun hän joutui järjestelemään tavaratilan uudelleen pyöriemme takia. Matka Tallinnaan Taisto Transport AS:n kyyditsemänä kesti sovitun 2,5 tuntia.

Viimeisen kerran viivasuoria teitä, pelto- ja metsämaisemia. Tallinnassa päätimme käydä tervehtimässä matkanjärjestäjää ja antamassa hyvää palautetta retkijärjestelyistä. Saimme vielä parkkeerata pyörät heidän pyörätelineisiin ja pyörälaukut välivarastoitua toimistoon, joten viimeinen päivä sujui kepeästi ilman raskaita kantamuksia.

Päivä kului Tallinnassa aikaa kuluttaen. Pitkän lounaan lasku muistutti jo Suomen hinnoista, mutta toisaalta, ei voi valittaa että kulut olisivat päätä huimanneet.
Satamaan kurvasimme väärän sataman kautta, mutta koska olemme aina hyvissä ajoin liikenteessä, ei kiirettä ollut. Pyörät pääsevät laivaan ensimmäisinä, tällä kertaa mukana oli toinen pyöräilevä pariskunta.


Sidoimme fillarit mustekaloilla kaiteisiin, uskalsimme jättää sivulaukut ja peräkärryn laukun autokannelle ja siirryimme yläkertaan nauttimaan merimaisemista ja ah, niin mukavasta yllätyksestä: Timon tilaamasta kuohuviinistä! Helsingissä polkaisu Jätkäsaaresta kotiin, mittarilukemana 499,8 km, jonka uskallamme pyöristää 500:aan!

Mahtava reissu, lämpimästi suosittelemme pyörämatkailua eteläiseen naapurimaahamme.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti