tiistai 23. syyskuuta 2014

25.6.2014, päivä 7, Pöide - Varbla

66 km (ohjelman mukaan 62 km)
Kulut: lautta matkustaja 2x2,60 ja pyörä 2x1,10, dinneri 2x11,75€ ,
Yhteensä: 30,90€

Kymmenen tunnin yöunen jälkeen heräsimme taas kuin uudestisyntyneinä uuteen,tällä kertaa aurinkoiseen aamuun. Hiljaisempaa ei olisi voinut olla. Ei edes kelloa tikittämässä. Aamiaisen olimme tilanneet 8:30 ja isännän vielä sytytellessä kynttilöitä ja laittaessa klassista musiikkia soimaan, totesimme että emme ehkä lähdekään täältä ikinä pois. Lähtiessämme ilmoitin myös, että puutarhurin jäädessä eläkkeelle olen enemmän kuin kiinnostunut hakemaan paikkaa. Isäntä lupasi ilmoitella, ja toivotteli tervetulleeksi myös ennenkin sitä. Ihan mahtava paikka, jos se jollekin vielä jäi epäselväksi.


Aamiaisen jälkeen oli pakko palata todellisuuteen ja pakata taas tavarat ratsun selkään. Onneksi aurinko paistoi, joten ei tarvinnut kovin huonolla mielellä lähteä urakoimaan päivän etappia.

Ohjelmassa olisi ollut useampaakin katsomiskohdetta, mutta tänään olimme jotenkin orientoituneet polkemispäivään. Osa nähtävyyksistä tuli nähdyksi matkan aikanakin, esim. Eemu-tuulimylly (ei pysähdytty) ja Puhtu-Laelatu luonnonsuojelualue, jonka läpi reitti kulki. Puhtu on aiemmin ollut saari, joka sittemmin on muuttunut osittain ihmisenkin rakentamana, niemimaaksi. Tie kulki pengertä pitkin ja tuuli oli navakka. Alueen kasvisto oli runsasta ja monipuolista, tiet vaihtelivat melko kapeistakin kärryteistä normaaleihin maanteihin. Täristystä oli riittämiin pienemmillä poluilla, samoin irtokiviä, mutta mitenkään ylitsepääsemättömän haasteellinen ajopäivä ei todellakaan ollut.


Puoli kolmen maissa saavuimme Varblan Puhkekülaan ja Ranna motelliin. Kovasti reipas ja ystävällinen tyttö oli taas respassa vastassa, siitä tulee niin hyvälle mielelle ja tuntee itsensä tervetulleeksi, kun näkee, että meitä on odotettu. Ei sinällään ihme, että olemme olleet odotettuja, Haapsaaren ja Kuressaaren hotellimajoituksia lukuun ottamatta olemme olleet suunnilleen ainoita asiakkaita.
Enempää merenrannassa majoitus ei juurikaan voisi olla ja huoneesta luonnollisesti upea merinäköala. Päivällinen piti tilata etukäteen aamulla tekstiviestillä. Onneksi näin teimme, sillä lähialueella ei ollut tarjolla muita ruokailumahdollisuuksia.
Asettauduimme sviittiimme. Täälläkin hintaan sisältyy 2h+kylpyhuone, ja ihailimme upeaa merenaavaa. Ruokailu tuli juuri sopivaan väliin, paistettu lohi, perunat ja grillatut kasvikset olivat jälleen oikea valinta. Jälkiruuaksi söimme perinneruokaa nimeltä kama, tarjoilija kertoi sen olevan eräänlaista hapankermaa. Jos kaloreita päivän polkiessa kuluu, niin kyllä niitä helppo on myös kerryttääkin täällä. Kahdeksan päivää autoilua tällä ruokavaliolla ja voisi vaa'an lukemat yllättää lomaltapalaajan.

Nyt on taas palautumisen aika. Virikkeitä blogin kirjoittamisen tai merelle tuijottelun lisäksi ei juurikaan ole. Netti toimii täällä Virossa hyvin, some-päivityksistä olemme seuranneet maailman menoa, muuten olemme aika hyvin onnistuneet uutispimennossa olemaan. Rentouttavaa sekin. Tuntuu, että lomailtu on koko rahan edestä, fyysiset ja psyykkiset akut ovat latautuneet todella hyvin!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti