tiistai 17. kesäkuuta 2014

10.6.2014, viikko matkan alkuun

Tämän vuoden pyörämatkamme suuntaa etelänaapuriimme Viroon. Tarkoituksenamme on ajaa ns. läntinen saarikierros. Tallinnasta Haapsaluun, siitä saarihyppelynä Hiidenmaa, Saarenmaa ja Muhu, josta vielä Pärnun kautta takaisin Tallinnaan. Kahdeksan ajopäivää (eikä yhtään lepopäivää, kääk!), Pärnusta Tallinnaan tullaan junalla. Päivämatkat vaihtelevat 37-70 km:n välillä. Lähtö 18.6. klo 8:30 lautalla ja paluu 26.6. iltalaivalla.

Viikko matkan alkuun. Toisaalta tuntuu, että se on kovinkin kaukana ja toisaalta taas että pitäisi olla jo täysi tohina valmisteluissa päällä. Aiempien kierrosten suunnittelu on aloitettu tosi paljon aikaisemmin, jo talven puolella, mutta tänä vuonna muut kiireet ovat pitäneet huolta siitä, että aikaa ei liiemmälti ole jäänyt haaveiluun saati suunnitteluun.Jokunen viikko sitten Timo aktivoitui ja alkoi selvitellä erilaisia reittimahdollisuuksia. Nettisurffailun tuloksena löytyikin Citybike-niminen yritys. Liike sijaitsee Tallinnassa, mutta se järjestää pyöräretkiä ympäri Viroa. Samaisella yrityksellä oli myös osasto kevään Fillarimessuilla ja siitä se pieni kipinä Viron suuntaan syttyikin. 

Pyysimme Citybikelta tarjousta Länsi-Viron ja saariston kierroksesta. Vastausta ei tarvinnut pitkään odotella, mutta hetken päästä oli ensimmäiset mutkat matkassa. Juhannus Virossa on 23.-24.6., eli se osui juuri meidän matkaviikollemme. Se tarkoitti, että olimme varaustemme kanssa liian myöhään liikkeellä. Saarten majoitukset olivat jo täynnä, mutta Reilika lupasi parhaansa mukaan järjestää jotakin jostakin. Muutamien päivien ja meilien jälkeen tilanne valkeni, tänä vuonna vietämme juhannusta Otin kartanossa! Ei huono ollenkaan.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti